lunes, 31 de enero de 2011

Presentació del llibre "Sàtira i falles. Les explicacions falleres de Bernat i Baldoví" (dimecres 9 de febrer)

El dimecres 9 de febrer es presenta el llibre

Sàtira i falles

Esta edició crítica de les explicacions falleres de Bernat i Baldoví

recupera textos inèdits i poc coneguts de l’autor

El dimecres 9 de febrer, a les 19.30 hores, el Col·legi Major Rector Peset de València, acollirà la presentació del llibre Sàtira i falles. Les explicacions falleres de Bernat i Baldoví, del qual és autor Josep Lluís Marín, filòleg i membre de l’Associació d’Estudis Fallers.

Esta edició arreplega els versos que Bernat i Baldoví va escriure entre els anys 1850 i 1861 per a explicar l’argument de diverses falles plantades a la ciutat de València. El volum recupera textos poc coneguts, alguns dels quals restaven inèdits fins ara i d’altres que no s’havien atribuït mai al poeta suecà.

Així, Sàtira i falles oferix una nova visió del conjunt de l’obra fallera de Bernat i Baldoví, on, més enllà de la coneguda crítica de tipus moral, cobren una importància major els continguts socials i polítics, que l’autor posa al servici dels seus interessos.

Una altra novetat d’esta edició crítica és la inclusió d’uns textos introductoris i de notes que faciliten al lector modern la comprensió dels versos fallers de Bernat, ja que expliquen paraules i expressions actualment en desús, o les referències a personatges, costum i fets de l’època.

En la presentació intervindran Abelard Saragossà i Gil Manuel Hernández, professors de la Universitat de València, i Josep Lluís Marín, autor del llibre.

L’obra Sàtira i falles. Les explicacions falleres de Bernat i Baldoví és una coedició de l’Ajuntament de Sueca i de la Universitat de València, dins dels actes commemoratius del segon centenari del naixement de l’escriptor.